Poza zilei




In poza este cascada Havasu. Putini romani au auzit de ea si de aceea am si ales-o ca poza zilei.
Acum cateva detalii:

Havasu Falls este cea de-a doua cascada din canionul Havasu. Este accesata dintr-o mica poteca, apartinand potecii principale (poteca = drumul, drumul de vizita). Poteca duce peste un mic deal si dupa aceea la cascada. Havasupai este cea mai cunoscuta si cea mai vizitata dintre cascade (din toata lumea !) si este considerata cea mai fotografiata cascada din lume. Cascada consista dintr-o cadera de apa de 37 de metri, care sfarseste intr-o « piscina » larga.
Cascadele (pentru ca sunt mai multe) sunt cunoscute pentru faptul ca nu sunt artificiale, ci create de natura. Majoritatea au fost distruse in anii ’90 din cauza inundatiilor.
A fost construit un baraj de oamenii locali, ca sa ajute restaurarea piscinelor si sa pastreze ce a ramas (dupa inundatii).

Sunt numeroase mese de picnic pe partea opusa a dealului si este foarte usor sa ajungi acolo. Puteti chiar si inota in spatele cascadei si a intra intr-un adapost din piatra (un fel de pestera) !
Cred ca este un loc superb, care merita vizitat. Pozele facute acolo sunt magnifice, parca nu sunt reale…dar, sunt! Exista locul asta. As vrea sa-l vizitez !

In legatura cu faptul ca este cea mai cunoscuta si vizitate dintre cascade, sun mai multe pareri. Majoritate afirma faptul ca este cea mai vizitata si cunoscuta, dar altii spun ca Niagara Falls (Cascada Niagara) este cea mai vizitata si cunoscuta. Exista pareri si pareri.

Apropos, canionul Havasu face parte din Grand Canyon. Acolo locuiesc oamenii din tribul Havasu ‘Baaja (Oamenii apelor albastre-verzi). De asemenea pe langa cascada Havasu, este si cascada Mooney si cascada Beaver (voi scrie si despre aceste cascade + poze, in viitorul apropiat).

(Voi da si site-urile de unde am laut informatii dupa ce voi termina cu aceasta tema. Informatii pt. ca nu am facut copy/paste, nici nu am gasit vreun post, articol, informatii despre aceasta cascada in lib. romana.)