Castelul Branse se transforma in muzeu privat


Castelul Bran se transforma in muzeu privat din mai 2009. Dominic de Habsburg, noul proprietar vine marti in Romania, pentru a discuta despre toate detaliile si despre situatia Castelului Bran cu ministrul Culturii, Theodor Paleologu. Casa de Habsburg se va ocupa de administrarea Castelului care se va transforma intr-un muzeu privat. De asemenea mobila din castel apartine Ministerului Culturii si trebuie sa ramana acolo si dupa ce Dominic de Habsburg va intra in posesia castelului.

Dominic de Habsburg a primit Castelul Bran pe 25 mai 2006. Ministrul Culturii si Cultelor de la acea vreme (mai precis Adrian Iorgulescu) si Dominic de Habsburg au semnat un acord de administrare a castelului care prevedea ca acesta ramane muzeu 3 ani (pana pe 25 mai 2009).

Familia Habsburg (noii proprietari) intentioneaza sa pastreze destinatia de muzeu a Castelului Bran si chiar sa-i imbunatateasca atractia turistica. Ei vor coopera cu Ministerul Turismului, Elena Udrea pentru a atrage cat mai multi turisti.

2 comentarii:

Dobroi Radu spunea...

Acum ma bucur ca l-am vazut in perioada in care nu era privat!

Boogie spunea...

Da! Dar chiar daca se face privat, se va putea vizita...cred. N-am inteles bine :D V-om vedea.