Zumbafone

Compania britanica IA Technologies a dezvoltat un primul telefon mobil din lume ce poate fi controlat integral prin voce. Considerat top-secret, terminalul numi Zumbafone (alt nume nu i-au gasit?!) are marimea unei carti de credit si este format din 2 piese. Una dintre ele se conecteaza automat la un portal numit Zumba Lumba (iar, alt nume nu-i gaseau?!) care detine toate informatiile telefonului - garantand securitatea datelor - poate efectua apeluri vocale si trimite SMS-uri.



Telefonul este tip 'casca' iar dupa fixarea acestuia pe ureche, rostesti un nume de contact si esti conectat imediat cu acea persoana, dupa care apesi un buton pe cealalta jumatate a telefonului (care joaca rolul de tastatura si ecran, si poti rosti si trimite un sms). Mesajele primite sunt afisate pe ecranul telefonului cand acesta nu este desfacut in cele doua piese sau transmise vocal (!) daca este folosit telefonul casca.

Suna complicat dar e simplu, mai jos o prezentare video:



Zumbafone a fost proiectat de Dean McEvoy, directorul executiv al Zumba Limited. Acesta sustine ca este dislexic si intotdeauna a avut probleme cu scrierea si respectiv citirea mesajelor, Zumbafone fiind solutia sa la aceasta problema. El a lucrat la acest telefon timp de 4 ani.
Sunt multe sanse ca acest telefon sa apara pe piata din Marea Britanie (doar in Marea Britanie din pacate,..inca! :D) in acest an.

2 comentarii:

Anonim spunea...

You are in my feedreader ;)

Boogie spunea...

Multumesc :)