Tata Nano




Tata Motors a lansat luni modelul Nano, cea mai ieftina masina din lume. Pretul de pornire este de 100.000 de rupii (cine a vazut Slumdog Millionaire stie despre ce e vorba), asta insemnand 1.460 de euro sau 1.980 de dolari. Pretul poate ajunge pana la 2.480 de euro.

Cererile sunt mari. Productia a fost mica. Din cauza asta numele primilor 100.000 de oameni care or primi masina vor fi trase la sorti.
Nano va fi disponibila in trei variante de echipare. Prima este simpla si ieftina. A doua are incalzire, aer conditionat si cumparatorul poate alege intre cinci variante de culori. Varianta cu dotari maxime va costa 2.480 de euro. Aceste dotari sunt: geamurile din fata sunt actionate electric, inchidere centralizata, faruri de ceata, suport de pahare, punct pentru incarcarea telefonului mobil.

Primesti ceea ce platesti. Este o masina buna pentru oras, cu care te deplasezi usor si gasesti si loc de parcare mai usor masina fiind mai mica. Daca ai un buget mic si vrei ceva bun si ieftin Nano este masina ta! Pentru studenti mi se pare perfecta. Din pacate nu o poti cumpara inca, decat daca stai in India sau vrei sa te duci pana in India sa o cumperi.
Concluzia: Primesti exact ceea ce este in descriere. O masina mica cu dotari standard. Daca iti doresti o masina rapida atunci nu iti lua Nano. Viteza maxima este de doar 105 km/h, masina avand un motor de 0,6 litri si 35 CP. Cu un litru de benzina poate merge aprox. 23,6 km.

Garantia este de 18 luni sau 24.000 de km. Tata Motors afirma ca masina respecta toate regulamentele de siguranta [din India].
Cei care doresc sa-si rezerve o masina trebuie sa se duca intre 9 si 23 aprilie la una din cele 30.000 de locuri din India unde pot plati taxa de rezervare.

Tata vrea sa lanseze in 2011 o versiune a Nano dedicata Europei (!!!), masina care va fi cu 20 cm mai lunga decat versiunea indiana, va avea mai multe dotari ceea ce inseamna ca va fi mai scumpa. In proiect se afla si o varianta pentru SUA.



Offtopic: I'm back! Am revenit. Scuze pentru pauza. Incepusem sa scriu rar si prost (nu ca acum as scrie minunat), asa ca am decis sa iau o pauza. Blogul va avea un design nou curand. Multumesc celor care inca mai reveniti. :)

1 comentarii:

Anonim spunea...

Romanii mai au de asteptat pana in 2011? Pai pana atunci o sa mai apara altele, cel putin asa cred. bBine-ai revenit!