Google va cumpara Twitter?



Google se afla in negocieri pentru a cumpara Twitter pentru aproximativ 250 de milioane de dolari, cel putin asta a scris TechCrunch.

Acum ceva vreme Facebook a propus 500 de milioane de dolari pentru Twitter. Suma pe care o ofera cei de la Google este mai mica.

De ce ar vrea cei de la Google sa cumpere Twitter? Pentru ca este "in crestere" si va fi si mai "mare" peste cativa ani! Micro-bloggingul a devenit foarte popular si utilizat de multe celebritati, dar si de multi altii. O sursa a spus site-ului TechCrunch ca discutiile sunt inca la inceput.

Twitter a fost lansat in August 2006 si de atunci a venit un "val de popularitate" peste el. Acest val se face tot mai mare, insa pana acum Twitter nu a facut nici un ban. Biz Stone, co-fondatorul Twitter, a spus saptamana trecuta ca el si echipa lui se gandesc cum ar putea sa faca bani din acest serviciu gratuit. De asemenea a spus ca una dintre metode ar fi ca companiile* care isi fac Twitter doar pentru reclama sa plateasca o taxa.

Stone a declarat ca totusi ramani concentrati pe cresterea acestui servici. Compania din California afirma ca exista aprox. 6 milioane de utilizatori activi, iar rata de crestere este una fenomenala.

Interesant este ca, daca cei de la Twitter chiar vor vine platforma de micro-blogging celora de la Google, aceasta nu ar fi prima platforma ce este cumparata de Google. Acum 5 ani, aceiasi companie a vandut Blogger, platforma de blogging, celora de la Google.

* scuzati cacofonia, dar mai bine am lasat asa decat sa pun virgula intre 'ca' si 'companiile'

3 comentarii:

Anonim spunea...

Paste Fericit și o vara superba va urează TiSport!

Son Of Alerik spunea...

* ... nu...mai bine scriai "firmele" in loc de companiile :) . intretimp iti propun un schimb de linkuri pentru www.desprepolitica.ro

Boogie spunea...

@ Son Of Alerik, adevarat! Multumesc frumos! Multumesc pentru propunerea de schimb de linkuri, te-am adaugat! :)

@TiSport, Multumesc la fel si tie!! :)