Omul zilei


Good afternoon!
Asa cum am scris, azi voi scrie despre Omul zilei (in fiecare luni voi scrie, mai exact vedeti articolul intitulat Idei).

Omul zilei de astazi: Thomas Alva Edison


Thomas Alva Edison (n.11 februarie 1847- d.18 octombrie 1931) a fost un important inventator şi om de afaceri american a sfârşitului de secol XIX şi început de secol XX.
Este un autodidact, însă acest lucru nu l-a împiedicat să realizeze invenţii în domeniul electricităţii (becul cu filament), telefoniei, al sistemului de transmisie multipla a telegramelor, înregistrării mecanice a sunetului (fonograful) şi cinematografiei - kinetoscopul.

Edison s-a născut în Milan, Ohio, Statele Unite ale Americii şi şi-a petrecut copilăria în Michigan. A fost parţial surd din adolescenţă, ceea ce nu l-a împiedicat să devină operator de telegraf în anii 1860. Primele invenţii ale lui au fost legate de telegraf. În adolescenţa sa, Edison a lucrat şi în alte domenii, vânzând mâncare şi bomboane călătorilor din trenuri. Primul său brevet de invenţie a fost obţinut pentru maşina electromagnatică de înregistrat voturi în 28 octombrie 1868.

De ce l-am ales pe Thomas A. Edison ca omul zilei de azi? Pentru ca in 1889 (pe 6 octombrie) Thomas Edison arata prima lui poza in miscare (motion picture).

Un alt lucru interesant: In 1979 (6 octombrie) Papa Ioan Paul II devine primul papa ce a vizitat Casa Alba.

Sursa: www.wikipedia.com

0 comentarii: